احتمال بازداشت دستیار دیگر زنجانی

۱۹ دی ۱۳۹۲/«باشگاه میلیونر‌ها» در «اوین» رفته‌رفته تکمیل می‌شود و «ثروتمندترین مرد اوین» دیگر تنها نیست. خبرگزاری‌ها که سه‌روز پیش، از بازداشت «حسین شیرازی‌منش»، دستیار ارشد زنجانی خبر داده بودند حالا از بازداشت نفر سوم می‌گویند؛ «حسن میرکاظمی» مشهور به «حسن رعیت».

«ایرنا» به نقل از «ابراهیم رییسی»، معاون‌اول رییس قوه‌قضاییه نوشته: «پرونده دستیار دیگر بابک زنجانی در قوه‌قضاییه در حال رسیدگی است که نتیجه آن توسط سخنگوی قوه‌قضاییه اطلاع‌رسانی می‌شود.» رییسی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر «صحت‌داشتن یا نداشتن خبر بازداشت «حسن رعیت» دیگر دستیار بابک زنجانی» گفته است: «مواردی که در این مرحله قابل گفتن بود سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرده و انشاءالله کار رسیدگی به پرونده دنبال می‌شود.»

هرچند معاون‌اول رییس قوه‌قضاییه خبر بازداشت «رعیت» را به‌طور رسمی تایید نکرده اما با توجه به اینکه تنها یک دستیار زنجانی (حسین شیرازی‌منش) پیش از این بازداشت شده است، به نظر می‌رسد اظهارات رییسی مبنی بر «در دست رسیدگی‌بودن پرونده دستیار دیگر زنجانی» اشاره به حسن رعیت داشته باشد. البته روز گذشته یکی از نزدیکان «حسن میرکاظمی» به «شرق» گفت: «من آخرین‌بار که با او صحبت کرده بودم ساعت پنج عصر دیروز (سه‌شنبه) بود و بعد از آن از او اطلاعی ندارم.» او در پاسخ به پرسشی درباره رابطه «زنجانی و حسن رعیت» گفت: «منظورتان بابک است! او زیاد اینجا می‌آمد، اما آخرین بارش خاطرم نیست.»

پیش از این نیز تصاویری از «بابک زنجانی» در کنار «حسن میرکاظمی» در جت اختصاصی‌اش منتشر شده بود که زنجانی صحت عکس‌ها را تایید و اعلام کرده بود با سیدحسن میرکاظمی که از «دوستان و تجار خوب» است در آن هواپیما همسفر بوده است. برخی سایت‌ها نیز از او که نامش بیشتر در حوادث سال 88 بر سر زبان‌ها افتاد، به‌عنوان چهره اصلی حامی زنجانی در فعالیت‌های بزرگ اقتصادی نام برده‌اند.

 «سعید مرتضوی»، متهم در پرونده‌های کهریزک و فساد مالی سازمان تامین‌اجتماعی پیش از این درباره آشنایی‌اش با بابک زنجانی به «شرق» گفته بود: «من اصلا ایشان را نمی‌شناختم و شرکتش را هم نمی‌شناختم. یکی از دوستان به نام آقای کاظمی (حسن رعیت) که نیروی ارزشی بسیار مورد اعتمادی است که با ایشان دوست است تماس گرفت و ایشان را معرفی کرد.» زنجانی به‌همراه مرتضوی در پرونده فساد مالی فاش‌شده در گزارش تحقیق‌وتفحص مجلس از سازمان تامین‌اجتماعی در زمان ریاست مرتضوی نیز متهم به عدم بازگرداندن چک 17‌هزار‌میلیاردتومانی این سازمان است.

 بابک زنجانی 10روز پیش در پی اقدام پیش‌دستانه دستگاه قضایی کشور به‌دلیل جلوگیری از فرار او از کشور بازداشت و به سلول انفرادی اوین منتقل شد. اتهام او بدهی نفتی 8/2میلیاردی است. ولی‌الله سیف، رییس‌کل بانک‌مرکزی روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، گفته: «رقم بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت بوده است و مبنا بر این قرار گرفته که وی این بدهی را به یکی از شعب بانک‌مرکزی پرداخت کند اما متاسفانه این اتفاق صورت نگرفته است. اسناد ارایه‌شده از سوی بابک زنجانی هم جعلی است.»

پیش از بازداشت زنجانی، «حسن روحانی»، رییس‌جمهوری در ماموریتی ویژه به «اسحاق جهانگیری»، معاون اول خود خواستار تهیه گزارشی یک‌ماهه از وضعیت فساد اقتصادی اخیر و «سوءاستفاده‌کنندگان از شرایط تحریم» شد. در پی آن «اکبر ترکان»، مشاور ارشد رییس‌جمهوری نیز خواستار روشن‌شدن پشت‌پرده جریان بابک زنجانی شد. بابک زنجانی اولین‌بار با عنوان آقای «ب. ز» توسط «محمود احمدی‌نژاد»، رییس دولت پیشین در جلسه استیضاح وزیر کار وقت، رسانه‌ای شد. دلیل استیضاح، اصرار احمدی‌نژاد برای حفظ «سعید مرتضوی»، متهم ردیف اول جنایت کهریزک در سازمان تامین‌اجتماعی بود. رییس دولت وقت در این جلسه فیلمی از دیدار «فاضل لاریجانی» با بابک زنجانی در مجلس پخش کرد.

پس از این ماجرا نام او هرچه‌بیشتر برسر زبان‌ها افتاد. پرونده فساد مالی سازمان تامین‌اجتماعی در زمان ریاست مرتضوی، دیگر مورد اتهامی اوست. بر اساس گزارش رسانه‌های ترکیه نام زنجانی در فساد مالی اخیر این کشور که دولت اردوغان را تا مرز انحلال پیش برد، نیز مطرح شد. رضا ضراب، جوان 29ساله ایرانی‌الاصل که متهم اصلی در پرونده فساد مالی ترکیه است از زنجانی به‌عنوان رییس خود در جریان بازجویی‌ها نام برده بود.


سرباز میلیونر «نوربخش» افسانه است
«تدبیر» نیز در دومین بخش از گفت‌وگوی خود با یکی از نزدیکان زنجانی که نخواسته نامش فاش شود، موضوع «خدمت سربازی بابک زنجانی به‌عنوان راننده مرحوم نوربخش، رییس وقت بانک‌مرکزی و تزریق ارز به دستور او» را که زنجانی در گفت‌وگویی با «آسمان» آن را مطرح کرده بود، رد کرده است.

 او گفته: «من یک سوال می‌خواهم بپرسم! آقای مرحوم نوربخش امروز نیستند که بتوانند از خودشان دفاع کنند. ولی آیا یک مجموعه‌ای تحت‌عنوان بانک‌مرکزی با یک مدیرکل و مجموعه‌ای از مدیران ارشد و کارشناسان نیاز به این دارد به سربازی که به‌عنوان راننده رییس بانک‌مرکزی مامور به خدمت شده اعتماد کند و جابه‌جایی مالی بخشی از مجموعه بانک‌مرکزی را در اختیار ایشان قرار بدهد؟ اصلا چنین موضوعی دروغ است. آن هم از فردی مانند نوربخش. کسی که همه او را به‌عنوان یک مدیر توانمند می‌شناسند. این دروغ محض است. تزریق ارز توسط بابک زنجانی با دستور مرحوم نوربخش به بازار افسانه است.»

 او در واکنش به اینکه «این دروغ بزرگی است» گفته: «بله، بابک زنجانی به این اعتقاد دارد که هر خبری هرچقدر بزگتر باشد، سنجش درستی آن سخت‌تر می‌شود. به ما هم همین را مدام می‌گفت. این تکنیک زنجانی است.» او گفته: «ماجرای پولدارشدن آقای زنجانی و به‌دست‌آوردن نامشروع این‌همه ثروت به آن زمانی بازمی‌گردد که پای آقای زنجانی از سال 1390 به بعد به‌دلیل برخی ارتباط‌های خاص به چاه‌های نفت کشیده شد.»
وزیر نفت اعلام کرد"وصول 32 میلیارد دلار از درآمد فروش نفت
۱۹ دی ۱۳۹۲/وزیر نفت درآمد حاصل از فروش نفت و میعانات گازی در 9 ماهه‌ی امسال را 34 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: تاکنون 32 میلیارد دلار از این درآمد وصول شده است.

بیژن نامدار زنگنه شب گذشته در حاشیه‌ی مراسم چهلمین سالگرد تاسیس انجمن مهندسان مشاور ایران در جمع خبرنگاران گفت: این میزان بیش از سقف نه دوازدهم تامین شده است.

وزیر نفت درباره‌ی پرونده بدهی بابک زنجانی تاکید کرد: هنوز هیچ پولی تحویل نداده‌اند.

وی افزود: این میزان درآمد نفتی به خزانه واریز می‌شود، به گونه‌ای که 14.5 درصد برای نفت و 26 درصد به حساب ذخیره ارزی و مابقی به خزانه واریز می‌شود.

زنگنه با توجه به بودجه سال 93 برای نفت را این‌گونه عنوان کرد: برای بودجه سال 93، 100 هزار بشکه پیش‌بینی شده است که صادرات نفت در سال جاری 95 دلار است و برای سال 93 برای هر بشکه 100 دلار در نظر گرفته شده است.

به گفته وزیر نفت آنچه که دولت مصوب کرده معقول و محتاطانه است، چرا که 1.3 درصد صادرات انجام می‌شود و 100 بشکه نیز برای تحویل پتروشیمی در نظر گرفته شده است.

وی پروژه‌های در حال اجرای این وزارتخانه را پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، پالایشگاه آناهیتا که از جمله پالایشگاه‌ پارس جنوبی است، عنوان کرد و گفت: برخی از این پالایشگاه‌ها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، اما این پالایشگاه‌ها مهم هستند و باید همچون پارس جنوبی با سرمایه‌گذاران و برنامه‌ریزی کار ادامه یابد.

زنگنه آخرین وضعیت پالایشگاه پارس جنوبی را عنوان کرد و گفت: اولویت اول فازهای 12، 15، 16 و 17 هستند و مابقی فازها در دست اقدام است.

وزیر نفت افزود: در مجموع 17 فاز در این بخش هستند که برای دو فاز باقی‌مانده در پارس جنوبی برنامه‌ای دیگری داریم.

وی با اشاره به سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی درباره‌ی نفت افزود: برای پتروشیمی و دستگاه‌های واحد از سوی دولت برنامه‌هایی انجام شده، اما این‌که بخواهیم بگوییم به خصوصی‌سازی رسیده‌ایم و به سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی و مقام معظم رهبری دست یافتیم هنوز اتفاق نیفتاده است و با آن زمان فاصله داریم.

زنگنه درباره‌ی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس نیز گفت: باید ساختار سهامداران و مدیریت اصلاح شود. هم‌چنین پس از شناسایی کار پیمانکاران در بخش خصوصی از سر گرفته می‌شود.

وی افزود: منابع ریالی این بخش تامین شده است و باید بخش ارزی از طریق وام از سوی صندوق توسعه صورت گیرد که در حال پیشرفت است.

به گفته وزیر نفت تاکنون 200 میلیارد دلار در این باره اختصاص یافته و به 500 میلیون دلار دیگر نیاز است که باید تامین شود تا از سال 94 این واحد‌ها برای کار آماده شوند.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا